МОНТАЖ НА ГИПСОКАРТОН

Гипсокартонa е вид популярен строителен материал. Един лист гипсокартон представлява панел от два листа картон между, които има пълнеж от гипс. Дебелините на листите, които се ползват масово е 6,5мм, 9,0мм, 12,0мм и 15,0мм. Най-често се използва за обличане на стени, тавани, изграждане на преградни стени, направата на фигури за декорация и др.

Гипсокартонът се дели на три основни вида, а именно:

1.Обикновен, който се използва за  направата на стени и тавани, преградни стени и предстенни обшивки, фигури и декорации. Цветът му е бял и се означава с GBK.
2.Влагоустойчив, който благодарение на силикона в него е с подходящи характеристика за монтаж в помещения с висока влажност като бани, тоалетни, кухни и др.Цветът му е зелен и се означава с GKI.
3.Пожароустойчив, който чрез изпозването на фибри в производството му, е негорим и ограничава разпространението на огъня, като по този начин покрива всички изисквания за пожарна безопасност.Цветът му е червен и се означава с GKF.

Сухото строителство най-често се асоциира с използването на листи от гипсокартон. Той е лесен за работа материл, със сравнително ниска цена и е често използван за изграждане на вътрешни стени, преградни стени, тавани, фигури и др. в нови и стари сгради и др. Гипсокартонът  може да се кове върху дървени скари, да се  захваща с рапиди върху метална конструкция, а също така може и да се лепи върху стени с лепило за гипсокартон.

 

  НАШИТЕ УСЛУГИ
Топлоизолации
Хидроизолации
Монтаж на гиспокартон
AL и PVC дограма
Мазилки
Скелета
КОНТАКТИ
 

КОНТАКТИ

гр. Варна, кв. Победа ул.„Тодор Радев Пенев" №11 - партер

052/304 722
0888/007 367
0899/988 256
graund_eood@abv.bg

НАЧАЛО - ГАЛЕРИЯ - УСЛУГИ - ЦЕНИ - КОНТАКТИ - ПРОМОЦИИ
Copyright 2014. All rights reserved.
Designed by NOVA BG Ad.